top of page
IMG_7860.jpg
Reis12.jpg

Wij, Nienke en Bart, wonen sinds 2019 samen met onze kinderen Boris en Ilja op Texel. Op deze locatie, slechts tien minuten lopen van de veerhaven, bouwen we stap voor stap aan onze droom: een origineel vakantieoord waar onze gasten natuurbewust en gevoed met lokaal, goed eten tot rust kunnen komen. 

 

Gedurende onze camperreizen door Europa zijn we op een speelse manier geconfronteerd met onze impact op mens, natuur en dier. Wanneer drinkwater, verwarming en een supermarkt niet vanzelfsprekend zijn en je inspanningen moet leveren om gebruik te maken van deze verworvenheden, beïnvloedt dit je gebruik. Je wordt zuiniger, bewuster, maar kunt ook meer genieten van deze behoeften. Bewustwording speelt een belangrijke rol in ons leven.

Ons verhaal

Het oord
IMG_7748.jpg

De geschiedenis van dit oord

In 1957 stichtte Lijane Zeeman op deze grond ‘vacantieoord Zeemansduin’. Een bijzonder vakantieverblijf voor ‘lieve en stoute, opgevoede en onopgevoede, gezonde en minder gezonde, leuke en vervelende, grote en kleine kinderen’.

 

Dertig jaar lang was Zeemansduin de plek waar duizenden jongeren onder de vleugels van tante Ly genoten van ruimte en vrijheid, midden in de natuur. Deze rijke geschiedenis is voor Nienke en Bart een belangrijk vertrekpunt voor het realiseren van hun droom: een origineel vakantieoord waar gasten (lief en een beetje stout) natuurbewust en gevoed met lokaal, goed eten tot rust kunnen komen. 

IMG_7888.jpg

Toekomstplan

In 2019 kregen wij de kans om voor deze unieke plek een bestemmingsplan te schrijven. Toenmalig eigenaar Natuurmonumenten was overtuigd en liet ons hier onze droom verwezenlijken om een alternatief te bieden op het bestaande toerisme op Texel: een gastenverblijf waar natuurbewustzijn en ontspanning de basis vormen. Benieuwd naar onze plannen voor de toekomst? Vraag het ons gerust.

Contact
IMG_7883.jpg
bottom of page